به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، محققان موسسه تحقیقاتی کایسر در کالیفرنیا جنوبی دریافتند افرادی که حداقل هفتهای یکبار یا یک تا سه مرتبه در ماه ماهی خورده و هر روز مکمل روغن ماهی مصرف میکنند در مقایسه با افرادی که کمتر از یک بار در ماه، ماهی میخورند و مکمل روغن ماهی هم مصرف نمیکنند، ۴۵ درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری ام اس قرار دارند.
دکتر «آنت لانگر گود»، سرپرست تیم تحقیق، میگوید: «مطالعه ما یک فایده دیگر رژیم غذایی دریایی را نشان داد.»
بیماری ام اس، بیماری سیستم عصب مرکزی است. این بیماری ارتباط بین مغز و بقیه بدن را مختل میکند. یکی از علائم اصلی این بیماری از بین رفتن میلین، یک ماده چربی که عصب را پوشانده و از آن محافظت میکند، است. در بیماری ام اس، سیستم ایمنی به اشتباه به میلین حمله کرده و آن را نابود میکند.
مطالعه فعلی شامل بیش از ۱۱۰۰ فرد از منطقه کالیفرنیای جنوبی با میانگین سنی ۳۶ سال بود. نیمیاز آنها مبتلا به ام اس در مراحل اولیه و نیم دیگر مبتلا به سندروم بالینی جدا شده (CIS) بودند. CIS به عنوان اولین مرحله از حملههای ام اس شناخته میشود که به شبه ام اس هم معروف است.
این مطالعه همچنین شامل بررسی ۱۳ گونه ژنی در انسان بود که وظیفه شان تنظیم میزان اسیدهای چرب بود. دو ژن از این ۱۳ گونه ژنی با کاهش ریسک بیماری ام اس، بدون توجه به میزان مصرف ماهی، مرتبط بودند.
لانگر گود در ادامه میافزاید: «اسیدهای چرب امگا۳ دارای خاصیت ضدالتهاب و محافظت کننده عصبی بوده که دارای پتانسیل حفاظت در مقابل ابتلا به ام اس هستند.»
وی تاکید میکند خوردن ماهی یا غذاهای دریایی به مراتب بهتر از دریافت امگا۳ از مکمل روغن ماهی است.(مهر)
نظر شما